Hindbærkage med chokolade

5 æggeblommer

5 æggehvider

3-4 spsk sukrin gold med top (Jeg bruger kun 3)

60 gram smeltet smør

1 tsk vanillepulver

30 gram affedtet mandelmel

30 gram pofiber (1,5 dl)

1½ tsk bagepulver

1 dl piskefløde

60 gram hakket mørk god chokolade.

225 gram frosne økologiske hindbær

 

Pisk æggeblommer, sukrin og vanillepulver til luftig æggesnaps.

Pisk æggehviderne stive.

 

Tilsæt pofiber, affedtet mandelmel, bagepulver, smeltet smør og fløde til æggesnapsen og vend det hele godt.

 

Tilsæt halvdelen af de piskede æggehvider til massen er godt blandet og vend til sidst resten af æggehviderne i samt halvdelen af chokoladen.

 

Fordel massen i en foret springform (min er 21 cm i diameter) sørg for der både er bagepapir i bunden og i kanten. Jeg trykkede forsigtigt hindbærrene ned i dejen og dryssede resten af chokoladen på toppen.

 

Bag kagen på 200 grader i ca. 40 minutter.

 

Når kagen er kommet ud skal den stå i nogle minutter, før du tager den ud af formen og forsigtigt tager bagepapiret af.

 

Jeg serverede kagen med et klat 38% creme fraiche rørt med lidt sukrin sirup og vanillepulver.

 

Velbekomme

 

 

Kokoskager med lakrids

13615099_10153539179996021_5932260447044437579_n

200 gram kokos (den billige)

50 gram ristede kokoschips (dem fra Urtekram)

100 gram sukrin sirup

3 M/L æg

50 gram kokosolie

1 tsk vanillepulver

2 tsk lakridsgranulat

10 spsk piskefløde

100 gram mørk chokolade til at dyppe kager i

 

Mix alle ingredienserne, jeg brugte håndmixer. Form den som kugler og tryk dem så de ligner tykke cookies.

Bag dem på 185 grader i 15-17 minutter. Husk at tjekke de ikke brænder på.

13592261_10153539179886021_3340284865180554974_n

Når de er færdigbagt tages de af bradepanden og sættes på køl  til de er nogenlunde kolde. Derefter smelter du chokoladen og dypper bunden. Sæt dem på køl igen til chokoladen er helt stivnet.

For andre smagsvarianter, kan man bruge citronskal, ingefær m.m. De kan også laves som kokosbar.

 

Velbekomme!

13631635_10153539179921021_6088762094294209797_n

 

 

Tomatsuppe

12744643_10153228151696021_7757365612829407371_n

750 gram friske tomater

3 mellem løg

5 fed hvidløg

3 friske chili

50 gram frisk ingefær

2 røde peberfrugter

1 porre

1 pk bacon i skiver

Herbamare bouillon eller anden

140 gram selleri

1 dusk frisk timian

3 ds flåede tomater

3 ds koncentreret tomat a 140 gram

1 ltr vand

Oregano

Paprika

Provence krydderi

Koriander frisk eller tørret

3 dl piskefløde

2 spsk sukrin Gold

Eventuelt parmesan og frisk basilikum til pynt.

Løg, hvidløg og porre skæres i passende stykker og tomaterne halveres eller kvartes, hvis de er store. Læg chilierne i hele.

Skær eller klip bacon i strimler, skær peberfrugt og selleri.

12742716_10153227089176021_3615208382889349285_n

Svits løg, hvidløg, bacon, porre og peberfrugt og selleri hurtigt uden de får farve. Tilsæt tomaterne og ingefær og 3 dåser flåede tomater og rør godt.

Tilsæt derefter alle krydderierne, bouillon samt den friske ingefær og 1 ltr vand. Lad det koge i mindst 1 time indtil alt er mørt.

Når suppen næsten er kogt færdig tilsætter du 3 ds koncentreret tomatpure, tager 2 af chilierne op og derefter stavblendes/blendes suppen. Kog suppen op igen, tilsæt fløden og smag den til inden servering.

Servér den eventuelt med en god klat flødeskum på toppen og frisk basilikum til pynt.

 

Velbekomme!

 

Meatza Joy

12524188_10153157582466021_8878094001872826413_n

2 pk oksekød (800 gram)

2 fed hvidløg

2-3 æggeblommer

2 hakkede løg

1-2 tsk dijonsennep

1-2 spsk pofiber (kan undværes)

Chili/salt/peber

Oregano

Rør alle ingredienserne til farsen sammen og bred den ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Farsen skal være fast og ikke nær så blød som frikadellefars eksempelvis.

12472398_10153157582016021_3600422829014719592_n

Bag den på 220 grader i ca. 20 minutter. Farsen kan godt afgive noget snadder, som jeg hældte fra/skrabede af og flyttede derefter min fars over på en ny plade med rent bagepapir. Fortsæt derefter bagningen til farsen er gennemstegt. (min “form” er 26 bred og 36 lang) Så hvis den du bruger er større eller mindre må du justere bagetiden og holde øje med du ikke brænder farsen af:o)

1009905_10153157582116021_8637107714542462474_n

Tomatsauce:

1 ds flåede tomater

1 ds koncentreret tomatpure

2 fed hvidløg

Oregano

Salt/Peber/chili

Riv eller hak hvidløg og blend ingredienserne sammen til tomatsaucen.

12522930_10153157582246021_6824758517700099751_n

Topping:

Når din fars er blevet brun og gennemstegt tager du den ud og smører tomatsaucen over (jeg brugte ikke det hele)

200 gram revet ost af en art.

Og her sætter din fantasi ind. Pizzaen kan toppes med køleskabsrester, pølser, og grønt.

Jeg brugte 2 peberfrugter, 1/2 porre i tynde skiver og godt med oregano og satte den i ovnen igen til osten var smeltet i ca. 20 minutter.

12509513_10153157582361021_8764361168876682727_n

Vi spiste ruccola blandet med en chilifrugt skåret i tynde skiver. Hot hot!

12507475_10153157582576021_516406203460284580_n

Rigtig god fornøjelse og velbekomme:o)

Sofies Tiramisu Lagkage

12743911_10153232098311021_4559076384822720182_n

Til ca 10 personer.

Mandelbunde:

12 æggehvider

3 spsk Sukrin gold

24 spsk mandelmel (købt alm, eller hjemmelavet) uden top

3 tsk mandelessens (kan udelades)

3 dl piskefløde

3 spsk Mandelmel (affedtet)

2 tsk vanillepulver

Smeltet smør til bagepapiret

Sukrin Gold til at drysse på bundene, når de er bagt.

 Fremgangsmåde:

Tag 4 stykker bagepapir og tegn en cirkel der er 27 cm i diameter på hver (hvis du bruger springformen som skabelon, så husk at lave cirklen indvendig, ellers bliver bundene for store) og pensl cirklen med smeltet smør. Tænd ovnen på 175 grader.

12191075_10153059406106021_4996669811574756335_n

Pisk æggehviderne stive.

Bland alle de andre ingredienser og fold massen i æggehviderne.

Fordel dejen på de 4 stykker papir lige i midten.

Smør nu dejen forsigtig ud i den cirkel du har tegnet. (husk at vende papiret, så du ikke kommer dej på samme side som du har tegnet)

Bag bundene på 175 grader til de er flotte og gyldne.

Når de kommer ud drysser du dem med sukrin gold, lader den hvile i 2 minutter og vender dem om og trækker forsigtigt papiret af. Læg den derefter på rist.

12190903_10153059406361021_8614251196947536471_n

Jeg brugte kun 3 bunde, den sidste var en ekstra i tilfælde af at en gik i stykker. Den sidste bund kan bruges til andet sjovt eller fryses til en anden gang.

Cremen: (sørg for alle ingredienserne har stået på køkkenbordet i en times tid, så husbladsen ikke klumper i kuldechok)

3 æggeblommer

6 blade husblads

4 spsk sukrin gold (mere hvis den skal være sødere)

500 gram mascarpone

½ ltr fløde

2 tsk vanillepulver

½ dl Bacardi rom (Kan undværes)

½  dl stærk kold pulverkaffe

Fremgangsmåde:

Læg Husblads i blød i koldt vand

Lav en halv dl stærk kaffe/espresso og køl den ned med Bacardirommen.

Pisk æggeblommer og sukrin tykt. Pisk mascarponen så du sikrer der ikke er nogle klumper og vend æggemassen heri.

Pisk fløden stiv.

Læg husbladsen i en gryde og smelt den ved svag varme (du kan med fordel komme en smule af kaffebacardien i også). Lad den køle ned til den er babylun. Vend den så grundigt i mascarpone/æggemassen og vend til sidst flødeskummet heri.

Læg en lagkagebund i din springform (for eventuelt springformen med en klippet frysepose)

Dryp godt med kaffebacardien og læg 1/3 af cremen på. læg dernæst endnu en bund og dryp med kaffebacardien, dernæst creme. Sidste bund dryp dryp og resten af cremen. Sæt på køl i mindst 2-3 timer.

12191961_10153059406451021_5819363920421936885_n

Pynt til den færdige kage:

Når kagen skal serveres dryssen den godt med cacaopulver og hakket mørk chokolade. Vil du pynte den yderligere kan du eventuelt smelte chokolade og smøre det ud på bagepapir eller i en passende form, lad dem stivne og knække/skære passende stykker du kan klistre på siden af kagen.

10151401_10153059406316021_8395352354436003532_n

Jeg brugte sukrin sirup til at lime min chokolade på.

12743686_10153232101676021_8448173115238557204_n

Rigtig god fornøjelse!

12717374_10153232098346021_2202246924651684467_n

12227661_10153059406711021_8181547307195617589_n

No Bake Mokka Chokoladetærte

12115592_10153028673996021_4855565612663498033_n

Til 12-16 personer

Bund:

150 gram mandler

30 gram god chokolade

60 gram smør

½ tsk vanillepulver

1 spsk Sukrin Gold

1 spsk kokosolie

 

Fyld:

240 gram mandler

75 gram fibersirup (brugte den mørke)

1 dl stærk espresso/mokka

50 gram kakaopulver

1 stang vanille/ eller 1 tsk vanillepulver

80 gram flydende kokosolie

Top:

2,5 dl fløde

75 gram god chokolade

eventuelt fibersirup til pynt samt kakaonips

Fremgangsmetode bund:

Blend alle ingredienserne til en grov masse og pres den godt ned i en springform (20 cm) Jeg forede formen med bagepapir i bunden. Sæt den derefter i fryseren mens du forbereder fyldet.

Fremgangsmetode fyld:

Blend mandlerne fint. tilsæt fibersiruppen, mokkaen og den smeltede kokosolie samt kakaopulver og vanille. Blend massen til den får konfektkonsistens, er den meget sej, så tilsæt lidt vand eller eventuelt mere mokka.

Tag bunden ud af fryseren (jeg har klippet en frysepose på langs og brugt til at fore springformen langs kanterne, da min springform er af aluminium, og det er ikke godt at opbevare mad i aluminium) og smør/tryk massen ovenpå, til den er jævn og glat. Sæt den derefter tilbage på frys.

12079327_10153028674111021_8253844914023097034_n

Fremgangsmetode top:

Varm piskefløden op til kogepunktet. Tag den fra varmen og tilsæt chokoladen og rør til chokoladen er helt smeltet. Lad den stå og køle ned til den blot er lunken.

Tag kagen ud af fryseren og hæld chokoladesaucen over. Bank formen godt, så alle lufthuller forsvinder. Sæt kagen på køl indtil toppen er helt stiv eventuelt til dagen efter. Dog kan man også komme den i fryseren, og så tage den ud en times tid før servering, jeg foretrækker den dog på køl.

12088088_10153028674086021_8974800837216244331_n

Inden servering, kan man pynte toppen med fibersirup og kakaonips, eller hvad nu din fantasi byder dig. Den ville også være god med flødeskum eller lidt bær på siden.

12144851_10153028674041021_1045902351913986920_n

12141559_10153028674146021_6133590922864855236_n

Velbekomme!

 

 

 

Amerikanske Pandekager med og uden sødning

13346795_10153458781126021_2182401404318602126_n

Til 2 pæne pandekager:

Den søde pandekage:

2 m/l æg

1 spsk Pofiber med top

1 spsk Affedtet mandelmel (uden top)

1 spsk Sukrin Gold

Vanillepulver efter smag.

Pandekage uden sødning til eksempelvis bacon og pølser:

2 m/l æg

1 spsk Pofiber med top

1 spsk Affedtet sesammel eller mandelmel (uden top)

Fremgangsmåde for begge slags.

Pisk alle ingredienserne sammen og lad dejen hvile i 5 minutter.

Steg i klatter i rigelig smør eller kokosolie.

13315719_10153458781181021_897896735506733268_n

12642824_10153197032711021_6355072621748740875_n

11800360_10152891881046021_2752363446209533403_n

12644831_10153197032666021_2731968119956107810_n

Velbekomme!

Joys chokoladevafler

11800123_10152883521001021_4444627672605913371_n

Til 8 vafler

5 m/l  æg

2-3 spsk sukrin gold med top

100 gram smeltet smør

30 gram kokosfibre eller affedtet mandelmel

30 gram pofiber

1 tsk bagepulver

½ dl piskefløde

½ -1/1 dl vand

1 tsk vanillepulver eller en stang vanille

60 gram hakket mørk god chokolade (92% er anvendt her)

Pisk de 5 æg med sukrin gold og vanille.

Ttilsæt smeltet smør, fløde, vand og mandelmel, pofiber og bagepulver og pisk massen til den er samlet sig.

Vend til sidst den hakkede chokolade i.

Varm vaffeljernet op og kom dejen på.

11800446_10152883521271021_3572683459846437947_n

Bag dem mørke og lad den efterfølgende ligge på en rist og blive helt kolde.

Servér med dit favorit skum og pyntning.

11760294_10152883520851021_3222262212153653771_n

Velbekomme!

Madboller

11760062_10152879697246021_6544733089418491154_n

Til 12 muffins

5 æggeblommer

5 æggehvider

1 spsk sukrin gold

75 gram smeltet smør

30 gram affedtet mandelmel

40 gram pofiber

2 tsk bagepulver

1 dl piskefløde

Pisk blommer og sukrin til luftig æggesnaps.

Pisk æggehviderne stive.

Tilsæt pofiber, affedtet madelmel, bagepulver, smeltet smør og fløde til æggesnapsen og rør det hele godt.

Tilsæt halvdelen af de piskede æggehvider til massen er godt blandet og vend til sidst resten af æggehviderne i.

Fordel massen i 12 muffinforme og bag dem i 15-20 minutter på 200 grader.

11751414_10152879697131021_9057548289474251746_n

11012964_10152879697001021_6178735995398049240_n

Velbekomme

Foccacia

11703346_10152855952991021_8035060627020401063_n

4 æg

200 gram smøreost (brugte Buko)

1 dl affedtet mandelmel (eller sesammel)

2 dl pofiber

30 gram smeltet smør

2 tsk. bagepulver

2 fed  revet hvidløg

1 revet mellem løg

2 tsk grøn pesto

75 gram revet parmesan

10 store grønne oliven med mandler

1 dl soltørrede tomater i olie (50-75 gram)

Hvidløgspeber

Olivenolie

Frisk Rosmarin

Flagesalt

 

Pisk æg og friskost til en ensartet masse og tilsæt revet hvidløg og revet løg samt 50 gram af den revede parmesan. Tilsæt hvidløgspeber, pesto og lidt salt, og en 10-15 blade rosmarin.

Smelt smør.

Vej de tørre ingredienser af (mandelmel, pofiber, bagepulver) og sigt det ned i ægge/ostemassen. Rør det hele sammen og tilsæt den smeltede smør. Lad massen stå i 5 minutter.

Halvér oliven og skær de soltørrede tomater ud i passende stykker.

For en form  med bagepapir (20 x 20 cm) og kom dejen i. Tryk oliven og de soltørrede tomater ned i dejen. Pluk blade af Rosmarinen og tryk dem også ned i dejen.  Dryp olivenolie udover i en passende mængde og pynt med den sidste parmesan og drys godt med hvidløgspeber.

11745583_10152855942976021_2212265614878352551_n

Bages i ovnen i ca. 30-35 minutter på 190 grader.

Når den er færdig drysses den med flagesalt og sættes til afkøling.

 

11140389_10152855943436021_7488051693744426301_n

Velbekomme!

 

Fransk Sommersalat

10405346_10152687093891021_2483402322605727285_n

1 blomkål

2 røde peberfrugter

½ agurk

1 bundt radiser

1 håndfuld rucola

5 blade ramsløg

1 dusk purløg

5-8 cherrytomater

150 gram feta i tern

 

Dressing

½ dl macadamia olie

½ dl olivenolie

1 spsk Sukrin Gold

1 tsk grov sennep eller ½ tsk alm. sennep

 

Snit blomkålen ud i mundrette tynde skiver, det samme gælder for radiserne, tomaterne, agurken og peberfrugterne. Skyl rucola og ramsløg og hak det fint.

Klip purløg og dræn fetaternene og vend det hele sammen i en stor skål.

Hæld alle ingredienserne til dressing op i en skål og give det en tur med stavblender og hæld det udover grøntsagerne.

11169939_10152687094161021_442752976503944617_n

10394061_10152687093996021_7107864563998566221_n

11146537_10152687094056021_3353757641824858953_n

Velbekomme!

 

 

Sprødstegte osteboller

11000109_10152670371541021_7008990234215745179_n

3 spsk pofiber

1 spsk sesammel (affedtet)

1 spsk hjemmelavet mandelmel

100 gram revet seriøs cheddar

2 m/l æg

Salt og peber

Andre krydderier efter behov og lyst.

Bland alle ingredienserne sammen og steg dem sprøde og brune i rigelig smør. Kan spises som “brøderstatning” bruges som burgerboller og meget andet. Kun din fantasi sætter grænsen.

11140245_10152670371601021_8642352646313789820_n

 

Velbekomme

Sommerlagkage

11109449_10152661594151021_5160366755748211944_n

3 lagkagebunde her er min opskrift på “LCHF bunde

1 pose frosne hindbær

1 pose frosne blåbær

1 bakke friske jordbær

1 bakke friske blåbær

7,5 dl piskefløde

1 tsk vanillepulver

Revet mørk chokolade

Tag de frosne bær ud af fryseren 1 time før du laver lagkagen.

Pisk fløden og tilsæt vanille og 2/3 dele af de frosne bær.

Læg bærcremen imellem lagkagebundene og smør resten ud over kagen, som klister til de friske bær.

Skær jordbærrene i skiver og pynt kagen hele vejen rundt i kanten, og kanten på toppen også.

Drys resten af de frosne bær på toppen af kagen, pynt med friske blåbær og riv chokoladen over.

10419548_10152661593286021_3572019688432914185_n

Kagen skal serveres straks, så den er semifrossen indeni, og giver et herligt friskt indslag på en varm sommerdag.

 

10933736_10152661596841021_5065040363459252130_n  11146218_10152661599686021_3014233140707792415_n

 

Velbekomme!

 

 

 

Barbeque sauce

10403629_10152568301566021_2937425551833342541_n 1 Lille løg

2 fed hvidløg

Friskrevet ingefær svarende til 2 fed hvidløg i størrelse

1 frisk chili eller ½ tsk tørret

3 spsk hvidvinseddike

Salt og Peber

1 tsk røget paprika

1 dåse koncentreret tomatpure (140 gram)

1 dåse flåede tomater

2 tsk Sukrin Gold

½ dl vand eller mere

½  dl olie

Sauter løg, hvidløg og ingefær i en smule smør og tilsæt derefter alle de andre ingredienser. Lad den småboble i 10-15 minutter. Køl den ned, og den er klar til brug som marinade til spare ribs eller revelsben eller til hvad som helt på grillen. Hvis du vil have en klumpfri udgave, så giv den en tur med stavblender mens den stadig er lun.

 

 

Kokosmakroner med lemon twist

kokostoppe

 

250 gram kokos (den billige)


75 gram Sukrin Gold


3 æg


50 gram kokosolie


1 tsk vanille pulver


10 spsk piskefløde


100 gram hjemmelavet lemon curd opskrift finder du her


Skal af en økocitron og saften af den halve


Mix alle ingredienserne i en skål og støb eller form makronerne.

 

Bliver massen for tør, så tilsæt endnu et æg.


Bages ved 200-220 grader i 10-12 minutter


Dyppes i god mørk chokolade inden servering.


De kan fryses med og uden chokolade.

 

Ønsker du almindelige kokosmakroner så erstat lemoncurd med en vanillecreme og tilsæt 10 spsk fløde mere.

 


Velbekomme!

Citronkylling

10615542_10152540036706021_570081130281214036_n

4 stykker kylling både overlår og underlår

2 squash i tykke skiver

2 bundt forårsløg skåret i grove stykker

2 citroner i skiver (den ene skal have revet skallen af før skivning hehe)

2 peberfrugter i grove tern

2 rødløg i kvarte både

1 spsk bouillon

1 dl vand

50 gram smør i tern

Salt og peber

Estragon

3 fed hvidløg

Et stykke revet ingefær

Paprika

Læg alle grøntsagerne i fadet og læg kyllingestykkerne ovenpå. Drys godt med krydderierne, hvidløg, ingefær og læg citronskiverne på (ikke ovenpå kyllingerne) og smørtern.

 

10427306_10152540036591021_8394559249223486706_n

Sæt i ovnen og bag 1 time på 200 grader. tjek om de er møre. Giv dem eventuelt 15 minutter mere.

 

Servér med salat eller blomkålsmos.

 

Velbekomme!

 

 

 

 

Chokolækker chokoladekage

10968374_10152538136446021_6158166519752206937_n

5 æggeblommer ML

5 æggehvider ML

3 store spsk Sukrin Gold

50 gram chokolade minimum 70%

60 gram smør

1 dl piskefløde

½ tsk vanillepulver

1 spsk affedtet mandelmel (med top) eller Alm mandelmel kan også fint erstatte her

1,5 dl pofiber

2 tsk bagepulver

2 store spsk kakaopulver

 

Glace til kagen:

1 stor spsk kokosolie

30 gram chokolade

 

 

Topping:

1 dl piskefløde

50 gram chokolade

 

Skil blommer og hvider.

Pisk blommer med sukrin og vanillepulver

Pisk æggehviderne stive

Varm fløde op til kogepunktet, tag den af varmen og tilsæt smør og chokolade.

Bland, pofiber, affedtet mandelmel, kakaopulver og bagepulver.

Bland den afkølede choko/smør/flødemasse i æggesnapsen, og tilsæt de tørre ingredienser (sigt dem gerne) Vend til sidst de stivpiskede hvider i.

 

For en form med bagepapir. Min er en firkantet form der måler 20 x 20 og er 5 cm høj og hæld massen i.

 

 

Bag kagen i 25-27 minutter på alm ovn 180 grader.

Smelt kokosolie og chokolade til Glace

 

Når kagen kommer ud af ovnen prikkes der en masse huller. Hæld efterfølgende glacen over så den kan trænge ned i kagen. Jeg bruger en spiseske, for at fordele det bedst muligt over hele kagen.

10377388_10152538136226021_4946353784409274102_n

Mens kagen køler varmer du fløde i en gryde til kogepunktet og tilsætter chokoladen. Rør til massen er ensartet. Hæld massen over i en skål  og lad massen køle helt ned (på køkkenbordet).

 

Derefter pisker du massen semistiv og lægger på den helt afkølede kage. Sæt den i køleskabet i 10 minutter inden servering.

10959612_10152538136511021_3671070967626716522_n

 

10426849_10152538136681021_2606629058495867801_n

Velbekomme!

Kylling i fad

10405310_10152513329541021_6422661240814276329_n

Til 6 personer

 

12 stykker kylling med rygben

3 fed hvidløg

1-2 løg skåret i kvarte

7 laurbær

½ pakke frisk estragon

Paprika

Salt

Peber

Chili

 2 tsk Herbamare buillon

50 gram smør

 

Læg kyllingestykkerne i et fad (mine lå meget tæt) og tilsæt vand så det er ca 1 cm i bunden.

 

Skær løg og hvidløg og kom over sammen med alle krydderierne, estragon og smørklatter.

 

10945709_10152517877186021_904099987831548949_n

 

Sæt i ovnen på 175 grader varmluft i 1 time.

 

Kan serveres med salat eller et fad flødegrøntsager eventuelt min Gratineret  Disse eller grøntsagsfad.

 

 

Velbekomme

Porretærte med bacon

960287_10152516636646021_3086289646031288867_n

Til 2 tærter eller en stor

 

90 gram mandler

90 gram græskarkerner

45 gram sesamfrø

45 gram solsikkefrø

50 gram smør

2 æg

 

Blend ovenstående til en ensartet masse og tryk den ud i en form (den kan godt sidde lidt fast, så jeg foreslår bagepapir.

 

Sæt den i ovnen på 200 grader varmluft i ca 20 minutter (mindre hvis der laves 2 tærter), til den er blevet en smule brun.

10410642_10152516636746021_2888198979065336192_n

 

Fyld:

2 store porre i tynde skiver

200 gram bacon stegt på panden i små stykker

150-200 gram revet cheddar

 

Æggemasse:

8 æg

1 stor spsk Philadelphia

2 fed revet hvidløg

1 dl fløde

Salt

Paprika

Hvidløgspeber

Chili

Blend det hele sammen med en stavblender.

 

Når tærtebunden er kølet lidt ned lægger du bacon i bunden af tærten, kommer et lag porre og et drys cheddar over. Derefter resten af porrene, æggemassen og resten af osten.

10945753_10152516636671021_7841833652629904572_n

 

Sæt tærten i ovnen i ca 1 time (eller mere) til den er blevet fast. Læg eventuelt folie over til sidst, hvis den er blevet meget mørk.

10891816_10152516637801021_213393252448048922_n

 

Velbekomme!

Hjemmelavet hurtig remoulade

Ketchup og remoulade

200 gram Hellmanns mayo eller anden foretrukken

1 tsk sukrin gold

1 tsk karry

½ tsk sennep (kan udelades)

Hakkede syltede agurker

Bland alle ingredienserne sammen!

 

Vil du selv lave det hele, så har du her opskriften på hurtig hjemmesyltet revet agurk

1 agurk

1 dl eddike

1 tsk sukrin Gold

Salt og peber

Riv agurken på et groft rivejern og tryk væsken ud.

Bland de øvrige ingredienser og tilsæt agurken. Så har du en syltet revet agurk til din hjemmelavede remoulade.

 

Velbekomme!