130 gram drænet tun (ca. 1 dåse)
20 gram hakket forårsløg (ca 3, med det grønne også)
Saft af en halv øko citron
150 gram creme fraiche 18%
15 gram afklippet dild (en potte fra Netto)
1 dl fløde pisket til skum
3 blade husblads
1 bakke rucola
1 nip tørret chilifrø
Salt og godt med peber
PYNT:
Rejer
Citronskiver eller både
Asparges
Avocado
Dild
Læg husblads i blød og dræn vandet af tunen.
Hak de 3 forårsløg og dild og bland citronsaft, tun, creme fraiche og salt og peber i. Smag tunmassen til, den må gerne være en smule salt.
Smelt husblads over vandbad og pisk fløden stiv.
Vend en smule af tunmassen i den afkølede husblads, og bland derefter resten af tunmassen i. Vend til sidst den piskede fløde i.
Smør en form med olie og hæld massen i.
Du kan brugen en springform, eller en firkantet form eller lave dem som små mousser til til tallerken servering. Jeg brugte stjerneforme. Hvis du laver en dobbeltportion, kan du lave den som en lagkage.
Sæt på køl i 2-3 timer og server på rucolasalat og pynt med, asparges, rejer, citron, avokado og dild. Lav eventuelt en creme fraiche dressing med dild og servér til.
velbekomme!
Er denne opskrift på tunmusse til 2 personer?
Hej Gertrud
Til 2, hvis det er en hovedret, ellers vil jeg mene der er til 4 som en forret.
Joy:o)