750 gram friske tomater
3 mellem løg
5 fed hvidløg
3 friske chili
50 gram frisk ingefær
2 røde peberfrugter
1 porre
1 pk bacon i skiver
Herbamare bouillon eller anden
140 gram selleri
1 dusk frisk timian
3 ds flåede tomater
3 ds koncentreret tomat a 140 gram
1 ltr vand
Oregano
Paprika
Provence krydderi
Koriander frisk eller tørret
3 dl piskefløde
2 spsk sukrin Gold
Eventuelt parmesan og frisk basilikum til pynt.
Løg, hvidløg og porre skæres i passende stykker og tomaterne halveres eller kvartes, hvis de er store. Læg chilierne i hele.
Skær eller klip bacon i strimler, skær peberfrugt og selleri.
Svits løg, hvidløg, bacon, porre og peberfrugt og selleri hurtigt uden de får farve. Tilsæt tomaterne og ingefær og 3 dåser flåede tomater og rør godt.
Tilsæt derefter alle krydderierne, bouillon samt den friske ingefær og 1 ltr vand. Lad det koge i mindst 1 time indtil alt er mørt.
Når suppen næsten er kogt færdig tilsætter du 3 ds koncentreret tomatpure, tager 2 af chilierne op og derefter stavblendes/blendes suppen. Kog suppen op igen, tilsæt fløden og smag den til inden servering.
Servér den eventuelt med en god klat flødeskum på toppen og frisk basilikum til pynt.
Velbekomme!