90 gram mandler
90 gram sesamfrø
1 æg
½ tsk salt
Godt med peber
50 gram smør
Blend mandler til mel og tilsæt resten af ingredienserne og tryk dejen ud i en form med bagepapir og prik dejen med en gaffel.
Forbag tærten i 20 minutter på 180 grader tag den ud og lad den køle ned
Tærtefyld:
70 gram tomatpure på dåse
1 fed hvidløg
Frisk revet ingefær svarende størrelsesmæssigt som hvidløgsmængden
1 tsk timian
1 tsk oregano
1/4 tsk chili
Salt og peber
4 forårsløg i tynde skiver
4 mellemtomater i skiver
50 gram revet parmesan
Bland tomatpure hvidløg, ingefær, timian, oregano, chili og salt og peber sammen og smør det ud på bunden af tærten.
Læg nu tomatskiverne i et fint lag, drys med ekstra oregano, hvis du lyster og kom halvdelen af forårsløgene på. Læg nu de sidste tomater og forårsløg og drys den revede parmesan udover og slut af med et drys oregano.
Sæt i ovn ca 40 minutter på 180 grader varmluft. Giv den eventuelt lidt længere tid, hvis ikke den er blevet gylden, sæt eventuelt ovnen op i temperatur de sidste 5 minutter.
Tærten kan spises alene eller serveres til et stykke kød.
Velbekomme