tomattærte 1

 

90 gram mandler

90 gram sesamfrø

1 æg

½ tsk salt

Godt med peber

50 gram smør

 

Blend mandler til mel og tilsæt resten af ingredienserne og tryk dejen ud i en form med bagepapir og prik dejen med en gaffel.

 

før bagning

 

Forbag tærten i 20 minutter på 180 grader tag den ud og lad den køle ned

 

Tærtefyld:

70 gram tomatpure på dåse

1 fed hvidløg

Frisk revet ingefær svarende størrelsesmæssigt som hvidløgsmængden

1 tsk timian

1 tsk oregano

1/4 tsk chili

Salt og peber

4 forårsløg i tynde skiver

4 mellemtomater i skiver

50 gram revet parmesan

 

Bland tomatpure hvidløg, ingefær, timian, oregano, chili og salt og peber sammen og smør det ud på bunden af tærten.

 

tærte 6

 

Læg nu tomatskiverne i et fint lag, drys med ekstra oregano, hvis du lyster og kom halvdelen af forårsløgene på. Læg nu de sidste tomater og forårsløg og drys den revede parmesan udover og slut af med et drys oregano.

 

 

tolattærte 3

 

Sæt i ovn ca 40 minutter på 180 grader varmluft. Giv den eventuelt lidt længere tid, hvis ikke den er blevet gylden, sæt eventuelt ovnen op i temperatur de sidste 5 minutter.

 

Tærten kan spises alene eller serveres til et stykke kød.

 

Velbekomme

 

Loading

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.