1 dl mandelmel (fedtreduceret) eller sesammel (fedtreduceret)
1 dl hjemmelavet mandelmel
1 dl solsikkekerner
½ dl hørfrø
1 spsk fiberhusk
2 spsk sukrin gold
½ dl fløde
30 gram smeltet smør
1½ dl vand
1 tsk vanillepulver
Blend solsikkefrø og hørfrø til mel.
Smelt smørret.
Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt de våde og mix det hele sammen.
Læg massen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir over. Rul eller glat massen så den passer til en bageplade. drys en smule sukrin gold på og bred det ud over hele massen.
Brug en kniv og markér, hvor store dine kiks skal være. Jeg lavede mine aflange.
Bag kiksene i 30-45 minutter på 160 grader til de er godt brune.
Når de er færdige skal de lige køle lidt af (de er ikke semisprøde endnu), og så kan du knække kiksene ud og lade dem blive helt kolde. (så skulle de nærme sig semisprødhed)
Dyp eventuelt den ene ende i god chokolade.
Kan bruges som et sundere alternativ til kiks til ungerne eller til ost måske endda en kiksekage.
Velbekomme!