Tærtebund
175 gram hj. lavet mandelmel
3 æggeblommer
50 gram blødt smør
1 knips salt
1/4 tsk vanillepulver
2 tsk sukrin
Bland alle igredienserne til en fin dej, og smør en form. Tryk eller glat dejen ud så den er jævn over det hele. det kan godt være der bliver en smule i overskud.
Prik tærtedejen med en gaffel og sæt den i ovnen i 10 minutter på 175 grader.
Pas på den ikke bliver for mørk, og har du lavet den tynd, skal den have mindre. Tag tærten ud og lad den køle lidt af.
Fyld
350 gram rabarber skåret i skiver
1 spsk købe affedtet mandelmel
1 tsk vanille
1,5 spsk Sukrin Gold
Låg
Marcipan
50 gram smør
2 spsk kokos (den billige)
50 gram grofthakkede blandede nødder (brugte 20 gram mandler og 30 gram hasselnødder)
Marcipan
90 gram mandler
1 spsk sukrin gold
½ tsk mandelessens
En smule vand til at samle marcipanen
Blend Mandler og sukrin til det bliver fint. Tilsæt mandelessens og vand til den samler sig.
Når tærtedejen er kølet ned blander du rabarberskiverne med 1,5 spsk Sukrin, 1 spsk købt affedtet mandelmel og vanille og hælder det ud i tærten. Jeg brugte 20 cm i diameter tærteform, så rabarberne vil fylde godt op. Jeg havde en smule dej tilovers, men jeg brugte også en mindre form.
Bland marcipanen med de 50 gram blødt smør og 50 gram hakkede nødder og 2 spsk kokos. Nu skal du smuldre/dække alle rabarberne med crumblen.
Sæt tærten i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Derefter hæver du temperaturen til 200 og giver den 25 minutter mere. Når tærtetoppen er blevet godt bagt og brun lægger du sølvpapir over kagen resten at bagningen.
Server med kold flødeskum blandet med lidt vanille.
Velbekomme!