Joys Rabarber Crumble

Tærtebund

175 gram hj. lavet mandelmel

3 æggeblommer

50 gram blødt smør

1 knips salt

1/4 tsk vanillepulver

2 tsk sukrin

Tærtebund

 

Bland alle igredienserne til en fin dej, og smør en form. Tryk eller glat dejen ud så den er jævn over det hele. det kan godt være der bliver en smule i overskud.

Prik tærtedejen med en gaffel og sæt den i ovnen i 10 minutter på 175 grader.

Pas på den ikke bliver for mørk, og har du lavet den tynd, skal den have mindre. Tag tærten ud og lad den køle lidt af.

Fyld

350 gram rabarber skåret i skiver

1 spsk købe affedtet mandelmel

1 tsk vanille

1,5 spsk Sukrin Gold

Rabarber med rabarber ubagt

Låg

Marcipan

50 gram smør

2 spsk kokos (den billige)

50 gram grofthakkede blandede nødder (brugte 20 gram mandler og 30 gram hasselnødder)

 

rabarber close up

 

Marcipan

90 gram mandler

1 spsk sukrin gold

½ tsk mandelessens

En smule vand til at samle marcipanen

Blend Mandler og sukrin til det bliver fint. Tilsæt mandelessens og vand til den samler sig.

Når tærtedejen er kølet ned blander du rabarberskiverne med 1,5 spsk Sukrin, 1 spsk købt affedtet mandelmel og vanille og hælder det ud i tærten. Jeg brugte  20 cm i diameter tærteform, så rabarberne vil fylde godt op. Jeg havde en smule dej tilovers, men jeg brugte også en mindre form.

Bland marcipanen med de 50 gram blødt smør og 50 gram hakkede nødder og 2 spsk kokos. Nu skal du smuldre/dække alle rabarberne med crumblen.

Sæt tærten i ovnen på 175 grader i 20 minutter. Derefter hæver du temperaturen til 200 og giver den 25 minutter mere. Når tærtetoppen er blevet godt bagt og brun lægger du sølvpapir over kagen resten at bagningen.

Server med kold flødeskum blandet med lidt vanille.

Tværsnit rabarberkage

 

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *