Til 12-16 personer
Bund:
150 gram mandler
30 gram god chokolade
60 gram smør
½ tsk vanillepulver
1 spsk Sukrin Gold
1 spsk kokosolie
Fyld:
240 gram mandler
75 gram fibersirup (brugte den mørke)
1 dl stærk espresso/mokka
50 gram kakaopulver
1 stang vanille/ eller 1 tsk vanillepulver
80 gram flydende kokosolie
Top:
2,5 dl fløde
75 gram god chokolade
eventuelt fibersirup til pynt samt kakaonips
Fremgangsmetode bund:
Blend alle ingredienserne til en grov masse og pres den godt ned i en springform (20 cm) Jeg forede formen med bagepapir i bunden. Sæt den derefter i fryseren mens du forbereder fyldet.
Fremgangsmetode fyld:
Blend mandlerne fint. tilsæt fibersiruppen, mokkaen og den smeltede kokosolie samt kakaopulver og vanille. Blend massen til den får konfektkonsistens, er den meget sej, så tilsæt lidt vand eller eventuelt mere mokka.
Tag bunden ud af fryseren (jeg har klippet en frysepose på langs og brugt til at fore springformen langs kanterne, da min springform er af aluminium, og det er ikke godt at opbevare mad i aluminium) og smør/tryk massen ovenpå, til den er jævn og glat. Sæt den derefter tilbage på frys.
Fremgangsmetode top:
Varm piskefløden op til kogepunktet. Tag den fra varmen og tilsæt chokoladen og rør til chokoladen er helt smeltet. Lad den stå og køle ned til den blot er lunken.
Tag kagen ud af fryseren og hæld chokoladesaucen over. Bank formen godt, så alle lufthuller forsvinder. Sæt kagen på køl indtil toppen er helt stiv eventuelt til dagen efter. Dog kan man også komme den i fryseren, og så tage den ud en times tid før servering, jeg foretrækker den dog på køl.
Inden servering, kan man pynte toppen med fibersirup og kakaonips, eller hvad nu din fantasi byder dig. Den ville også være god med flødeskum eller lidt bær på siden.
Velbekomme!