12115592_10153028673996021_4855565612663498033_n

Til 12-16 personer

Bund:

150 gram mandler

30 gram god chokolade

60 gram smør

½ tsk vanillepulver

1 spsk Sukrin Gold

1 spsk kokosolie

 

Fyld:

240 gram mandler

75 gram fibersirup (brugte den mørke)

1 dl stærk espresso/mokka

50 gram kakaopulver

1 stang vanille/ eller 1 tsk vanillepulver

80 gram flydende kokosolie

Top:

2,5 dl fløde

75 gram god chokolade

eventuelt fibersirup til pynt samt kakaonips

Fremgangsmetode bund:

Blend alle ingredienserne til en grov masse og pres den godt ned i en springform (20 cm) Jeg forede formen med bagepapir i bunden. Sæt den derefter i fryseren mens du forbereder fyldet.

Fremgangsmetode fyld:

Blend mandlerne fint. tilsæt fibersiruppen, mokkaen og den smeltede kokosolie samt kakaopulver og vanille. Blend massen til den får konfektkonsistens, er den meget sej, så tilsæt lidt vand eller eventuelt mere mokka.

Tag bunden ud af fryseren (jeg har klippet en frysepose på langs og brugt til at fore springformen langs kanterne, da min springform er af aluminium, og det er ikke godt at opbevare mad i aluminium) og smør/tryk massen ovenpå, til den er jævn og glat. Sæt den derefter tilbage på frys.

12079327_10153028674111021_8253844914023097034_n

Fremgangsmetode top:

Varm piskefløden op til kogepunktet. Tag den fra varmen og tilsæt chokoladen og rør til chokoladen er helt smeltet. Lad den stå og køle ned til den blot er lunken.

Tag kagen ud af fryseren og hæld chokoladesaucen over. Bank formen godt, så alle lufthuller forsvinder. Sæt kagen på køl indtil toppen er helt stiv eventuelt til dagen efter. Dog kan man også komme den i fryseren, og så tage den ud en times tid før servering, jeg foretrækker den dog på køl.

12088088_10153028674086021_8974800837216244331_n

Inden servering, kan man pynte toppen med fibersirup og kakaonips, eller hvad nu din fantasi byder dig. Den ville også være god med flødeskum eller lidt bær på siden.

12144851_10153028674041021_1045902351913986920_n

12141559_10153028674146021_6133590922864855236_n

Velbekomme!

 

 

 

Loading

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.