Mazarin tærte

Tærtebund

175 gram hj. lavet mandelmel

3 æggeblommer

50 gram blødt smør

1 knips salt

1/4 tsk vanillepulver

2 tsk sukrin

 

Bland alle ingredienserne til en fin dej, og smør en form. Tryk eller glat dejen ud så den er jævn over det hele. Det kan godt være der bliver en smule i overskud.

 

Prik tærtedejen med en gaffel og sæt den i ovnen 15-20 minutter på 175 grader.

Pas på den ikke bliver for mørk, og har du lavet den tynd, skal den have mindre.

 

Mazarinmasse

80 gram blødt smør

2 tsk sukrin

2 æggeblommer

1 æggehvide

50 gram mandelmel (hjemmelavet)

1 tsk mandelessens

 

Pisk smør og sukrin hvidt og tilsæt æggeblommer og hvide lidt af gangen imens der piskes godt. Tilsæt til sidst mandelmelet og essens.

Læg massen op i den afkølede tærtebund og bag den 15-20 minutter på 175 grader. Hold godt øje, så den ikke bliver brændt. Læg eventuelt folie over i de sidste 10 minutter.

 

Tag 50 gram chokolade og smelt over vandbad og pensl bunden af mazarintærten (når den er kold). Sæt den i køleskab i 10 minutter så chokoladen størkner.

Nu er det op til din fantasi, enten at servere den som en mazarin, eller komme creme og bær på.

Se eventuelt min Jordbær Mazarintærte

 

4 comments on “Mazarin Tærte”

  1. Det med chokoladen, er det inden mazarinmassen kommes på, eller er det ovenpå den afkølede mazarinmasse? (Det fordi du skriver at det skal ovenpå “bunden”, så blev jeg lidt forvirret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *