Tærtebund
175 gram hj. lavet mandelmel
3 æggeblommer
50 gram blødt smør
1 knips salt
1/4 tsk vanillepulver
2 tsk sukrin
Bland alle ingredienserne til en fin dej, og smør en form. Tryk eller glat dejen ud så den er jævn over det hele. det kan godt være der bliver en smule i overskud.
Prik tærtedejen med en gaffel og sæt den i ovnen 15-20 minutter på 175 grader.
Pas på den ikke bliver for mørk, og har du lavet den tynd, skal den have mindre.
Mazarinmasse
80 gram blødt smør
2 tsk sukrin
2 æggeblommer
1 æggehvide
50 gram mandelmel (hjemmelavet)
1 tsk mandelessens
Pisk smør og sukrin hvidt og tilsæt æggeblommer og hvide lidt af gangen imens der piskes godt. Tilsæt til sidst mandelmelet og essens.
Læg massen op i den afkølede tærtebund og bag den 15-20 minutter på 175 grader. Hold godt øje, så den ikke bliver brændt. Læg eventuelt folie over i de sidste 10 minutter.
Tag 50 gram chokolade og smelt over vandbad og pensl bunden af mazarintærten. Sæt den i køleskab i 10 minutter så chokoladen størkner.
Creme
1½ dl piskefløde
50 gram Mascarpone
2 tsk sukrin
1/4 tsk vanille eller vanillestang
Pisk vanille fløde stiv.
Pisk Mascarpone for at sikre der ikke er klumper i og vend den i
den stiftpisket flødeskum i.
Læg derefter et lag creme ovenpå chokoladen og pynt af med jordbær.
Velbekomme!
Hej Joy – har lige lavet en bær tærte efter en Jane opskrift og var ret vild med den, men den manglede lidt, og her kommer din mazarin del ind. Desværre vil “min” tærte ikke kunne gå så længe i ovnen, ville man kunne lave mazarinen for sig selv ? Evt på bagepapir og så ligge oven på den anden ??
Karina
Hej Karina
Det tvivler jeg på, mazarinen bliver jo flydende og sætter sig først rigtig når den er blevet kold. Så skal du finde en form der passer ned i din egen tærtebund, men jeg ved ikke om det vil virke. Joy:o)
Okay tak 🙂 tror du man kan lave fik bund med mandelmel fra funktionel ? Det er primært derfor jeg vil bruge den anden opskrift 😀
Hvor mange pers. Er jordbær tærten beregnet til???
Ser rigtig dejligt ud.:-)
Hej Bente regn med 4-6, Hilsen Joy
Den ser skøn ud
Hvordan laver du hjemme lavet mandelmel ? Skal mandlerne bare blendes og bruges eller skal de i ovnen osv ?
De skal blot blendes
Hvor længe kan det holde sig?? 🙂
Anja ikke alt for længe. Lige så længe som jordbærrene er pæne. Er der en rest tilbage, kan du skifte jordbærrene ud. Joy:O)