Mandelbrownie

150 g smør

100 g sukrin Gold

150 g æggeblommer

150 g æggehvider

150 g mørk chokolade 86%

100 g grofthakkede mandler

1 spsk købt mandelmel (fedtreduceret) (du kan nøjes med hjemmelavet mandelmel, men så skal du bruge 3 spsk alt i alt.)

1½  spsk hj. lavet finthakket mandelmel.

 

Kagepynt:

2,5 dl piskefløde

100 gram 70% god chokolade

 

 

Opskriften:

Smelt smør og sukrin. Tilsæt chokoladen og lad den stå og køle.

Pisk æggehviderne stive.

Tænd ovnen på 180 grader.

Rør æggeblommerne ud i den afkølede smør/choko/sukrin masse.

Det kræver lidt tålmodighed, da chokomassen bliver lidt stiv når man tilsætter æggeblommerne, så det skal gå lidt tjept! men kun et par æggeblomme af gangen. Fold halvdelen af de piskede æggehvider i uden at al luften forsvinder, men til du har en samlet dej og

tilsæt fedtreduceret mandelmel og eller hjemmelavet mandelmel samt de hakkede mandler og de sidste piskede æggehvider.

Kom bagepapir i en form (min var 22 bred og 36 lang) og bag i ovnen i ca. 30 minutter på 180 grader. Hvis din form har andre dimensioner end min, så bemærk kagen skal have mindre, hvis formen er større og mere, hvis formen er mindre. Det er altid en god idé at tjekke en gang imellem.

Køl kagen ned og sæt den derefter i køleskabet.

 

Kom fløden i en gryde og tag den af varmen lige inden den koger. Tilsæt de 100 gram chokolade i brækkede stykker og rør lige indtil massen er blank og fin. Sæt den til afkøling på køkkenbordet. Når massen er kølet ned, hælder du den forsigtigt ud over hele kagen, pynter den eventuelt med frysetørrede hindbær og blå kornblomster og sætter den igen på køl til pynten er stivnet, derefter er den klar til servering.

B kage

Ønsker du en almindelig brownie, skal du blot udelade kagepynten, men jeg må indrømme at den gør kagen endnu mere lækker:o)

Jeg har også lavet udgave hvor jeg tilsatte frosne hindbær (100 gram) dryssede med lakridspulver og dryssede de hakkede nødder ovenpå. Det blev også ret lækkert!

 

Mandelbrownie

 

Velbekomme!