10314476_10152029718756021_1965784341424027602_n

 

Lakseroulade til 8 personer

3-400 g  røget laks

500 g Frisk spinat

8 æg (adskilt i hvider og blommer)

100 g Parmesan (fintrevet)

 

Fyld

 

8 spsk creme fraiche 38%

3-4 skefulde soltørrede tomater i olie (hak dem fint)

En god håndfuld friske krydderurter (fx purløg, persille eller dild)

Salt og friskkværnet peber

2 fed hvidløg

Revet skal af 1 øko citron

400 g Philadelphia

Fremgangsmåde

Forvarm ovnen til 200 grader. Dæk en ca. 20 x 30 cm firkantet, lavkantet form med bagepapir og smør det med lidt  olie.

Vask spinaten grundigt og damp den i lidt vand i cirka 5 minutter. Hæld vandet fra, vrid det overskydende vand ud af spinaten og hak den fint. Lad den køle af til stuetemperatur.

Hæld spinaten i en stor skål og bland den sammen med æggeblommerne. Tilsæt revet ost og smag til med salt og peber.

Pisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem ind i spinatblandingen. Hæld det hele i bagepapirsformen og sørg for at blandingen fordeles jævnt i hele fadet. Bag spinatblandingen i 15-18 minutter.

Vend den bagte spinatblanding ud på et stort stykke bagepapir og lad den køle af.

Pisk flødeost og creme fraiche til det har en glat og cremet konsistens. Tilsæt tomater, krydderurter, citronskal, salt og peber.

Fordel cremen over bunden, og læg den røget laks i tynde skiver så den dækker hele bunden.

Rul det hele til en roulade og pak den stramt ind i film.

Rouladen kan med fordel laves dagen før.

Sæt lakserouladen på køl indtil servering. Spises det hele ikke, kan den sagtens fryses.

 

Inden servering skæres rouladen ud og anrettes eventuelt på spinatblade, og pyntes med lakseroser og friske tomater.

Velbekomme!

2 comments on “Lakseroulade”

  1. Hej Joy
    Nu står jeg og laver din lakserolade for anden gang på 3 dage.
    Jeg serverede den første gang for fødselsdagsgæster i går, den var bare super vellykket, flere bad om anden potion.
    Derfor får gæsterne der kommer i morgen den samme forret.
    Tak for super gode opskrifter.
    Hilsen Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *