Squashgetti

500 Hakket oksekød (gerne øko)

 

Smør eller olie

 

2-3 mellemstore løg

 

2-3 fed hvidløg hakket eller revet

 

1 dåse flåede tomater

 

en smule fond eller bouillionterning

 

1 dåse koncentreret tomatpuré (140 gram)

 

Paprika

 

Salt & peber

 

Oregano

 

Timian

 

chili

 

2-3 hele squash

Svits kødet i smør/olie

 

Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse med.

 

Tilsæt paprika og fond/terning, timian og oregano, chili og peber.

 

Tilsæt flåede tomater og koncentreret tomatpuré og lad det stå og småsimre i 20 minutters tid eller mere, hvis tiden er til det. Saucen skal være tyk, ellers flyder der for meget væske ud på tallerknen.

Man kan også tilsætte piskefløde, det bliver den ikke dårligere af.

Smag til med ekstra af alle krydderier, og husk der skal ikke spares på krydderierne for jo mere smag jo bedre, og squash smager ikke af så meget.

 

Skræl 2-3 hele squash med en kartoffelskræller, så du får fine strimler. Du kan spise dem rå under saucen eller koge dem i 30 sekunder. Jeg foretrækker dem rå.

 

Kødsauce bør laves i store portioner, da den er ganske fin til både lasagne, pizzatopping, fyldte peberfrugter osv osv. Og den smager endnu bedre dagen efter.

 

Skal den spiffes lidt op, kan man give den en smule rødvin og rive en håndfuld parmesan og komme i.

 

Velbekomme

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *