5 M/L æggeblommer
5 M/L æggehvider
3 spsk sukrin gold med top (2 for en knap så sød kage)
50 gram smeltet smør
30 gram kokosfibre
40 gram pofiber
½ tsk vanillepulver eller en vanillestang
2 tsk bagepulver
½ dl fløde
½ dl øko citronsaft
Skal af 2 økocitroner
Pisk æggehviderne stive.
Pisk æggeblommer og sukrin gold tykt
Bland kokosfibre, pofiber, bagepulver og sigt det ned i æggesnapsen, og rør det forsigtigt i, tilsæt fløde, citronsaft, smeltet smør og citronskal og vend til sidst æggehviderne forsigtigt i.
For en papbageform (købt i Netto) eller en anden lille form.
Sæt i ovnen på 200 grader på nederste rille i ca. 40 minutter og hold øje med den ikke bliver for mørk. Dæk den eventuelt med staniol de sidste minutter.
Du kan hvis du har lyst presse den sidste citron og blande 2 tsk sødestof og en stor skefuld kokosolie i, og smelte det sammen forsigtigt.
Når kagen er færdig prikker du huller i den med en strikkepind eller et lille grillspyd og hælder citron/sukker/kokosoliemassen over. Så får man en lidt mere saftig kage med god citronsmag.
Lad kagen stå i formen i 10 minutter efterfølgende til den har suget saften. Det er ikke sikkert du skal bruge det hele, da citroner varierer i saftmængde.
Velbekomme!
Åh den ser lækker ud
Og du bør prøve den:o)
Når du til sidst skriver at man kan presse den sidste citron, hvilken citron mener du helt præcis?? Det er ikke i stedet for den saft der ellers skal i kagen vel?
Hold da op, den ser vel nok lækker ud – har i forvejen ledt efter opskrifter på “citronmåne”, så denne her må helt bestemt kunne bruges…
Det er jeg sikker på den kan Wendy. Man kan også give den en cream cheese frosting af Philadelphia, sødning citronskal og saft. Jeg er ikke vild med de flormeliserstatninger man kan få. De smager bare ikke helt godt, men det er jo en smagssag:o)