10968374_10152538136446021_6158166519752206937_n

5 æggeblommer ML

5 æggehvider ML

3 store spsk Sukrin Gold

50 gram chokolade minimum 70%

60 gram smør

1 dl piskefløde

½ tsk vanillepulver

1 spsk affedtet mandelmel (med top) eller Alm mandelmel kan også fint erstatte her

1,5 dl pofiber

2 tsk bagepulver

2 store spsk kakaopulver

 

Glace til kagen:

1 stor spsk kokosolie

30 gram chokolade

 

 

Topping:

1 dl piskefløde

50 gram chokolade

 

Skil blommer og hvider.

Pisk blommer med sukrin og vanillepulver

Pisk æggehviderne stive

Varm fløde op til kogepunktet, tag den af varmen og tilsæt smør og chokolade.

Bland, pofiber, affedtet mandelmel, kakaopulver og bagepulver.

Bland den afkølede choko/smør/flødemasse i æggesnapsen, og tilsæt de tørre ingredienser (sigt dem gerne) Vend til sidst de stivpiskede hvider i.

 

For en form med bagepapir. Min er en firkantet form der måler 20 x 20 og er 5 cm høj og hæld massen i.

 

 

Bag kagen i 25-27 minutter på alm ovn 180 grader.

Smelt kokosolie og chokolade til Glace

 

Når kagen kommer ud af ovnen prikkes der en masse huller. Hæld efterfølgende glacen over så den kan trænge ned i kagen. Jeg bruger en spiseske, for at fordele det bedst muligt over hele kagen.

10377388_10152538136226021_4946353784409274102_n

Mens kagen køler varmer du fløde i en gryde til kogepunktet og tilsætter chokoladen. Rør til massen er ensartet. Hæld massen over i en skål  og lad massen køle helt ned (på køkkenbordet).

 

Derefter pisker du massen semistiv og lægger på den helt afkølede kage. Sæt den i køleskabet i 10 minutter inden servering.

10959612_10152538136511021_3671070967626716522_n

 

10426849_10152538136681021_2606629058495867801_n

Velbekomme!

31 comments on “Chokolækker chokoladekage”

  1. Hej Joy

    Den ser virkelig lækker ud den kage! Glæder mig meget til at
    afprøve den 🙂
    Er det kokos olie med smag eller neutral du bruger?

    Mvh Joy 😀

  2. Mega lækker kage👍🏻.

    Men er der nogen der har haft den på frost? Spørg da jeg jo gerne ville gemme noget men helst ikke vil lade det gå til spilde 😄.

    • Hej Flemming

      Tusind tak:o)
      Jeg har haft frosset kagen, og det kan man sagtens. Dog vil jeg foreslå til næste gang, at du ikke kommer topping på mere end der bliver spist. Så er kagen ikke så snasket når den tøer op. En anden idé er at lave romkugler af den nedfrosne kage, hvis den bliver for kedelig efter frys.
      Venlig Hilsen Joy:o)

  3. Hey Søs

    Lækker kage…. Og mig der aldrig har kunnet fordrage chokoladekage… Mums… Prinsessen på 15 måneder og min datter var også vild med den, og ville ha noget med hjem… Og damerne på 1 sal her i blokken, har også fået leveret til døren…. Så er der de sørgelige rester tilbage til mig 😀

    Kh Helle

  4. Hej joy.
    Jeg skal bage din lækre chokoladekage i dag for første gang.

    Bliver kagen træls på anden dagen.
    Den skal nemlig først bruges i morgen eftermiddag/aften?

    Tak for masser af dejlig inspiration

    Kram K

  5. Så er den lavet og står klar på køl til dessert for gæsterne i aften. Er meget spændt 🙂 Byttede om på hvider og blommer i piskningen (doh!) men håber, resultatet bliver godt alligevel. Duften i hytten lover ihvertfald meget 🙂 Og så byttede jeg mandelmel ud med kokosfibermel – havde ikke affedtet mandelmel hjemme. Spændende, spændende :-)))

  6. Hej Joy

    Jeg vil bage denne kage til mine kolleger i morgen. Tror du at dobbeltportion passer til en stor bradepande? Altså sådan en bradepande der hører til ovnen, du ved. Eller skal det være en høj bradepande?

    Mvh Mette

  7. Wauw en top lækker chokolade kage. Den er så lækker blød og luftig. Selv min ikke LCHF mand ku li den. Han har endnu ikke kunne li noget lchf kage/brød. Det blir farligt med den i køleskabet, ender jo med at spise det hele selv. 😉 MUMS

    • Hehe Vicki

      Godt i kunne lide den. Jeg er meget tilfreds med den selv. Jeg tog min med på arbejdet, og de voldåd den og syntes den var SÅ god! Tak for kommentar. De er sjældne:o)

      :o) Joy

  8. Hej Joy. Super flot hjemmeside du der har lavet. Det må ha været et kæmpe arbejde. Chokoladekagen smager helt fantastisk.
    Hilsen Judy ( madmutter )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *