5 M/L æggeblommer
5 M/L æggehvider
3 Store spsk Sukrin Gold med top
50 gram Chokolade mindst 70%
50 gram smør
1 dl fløde
½ tsk vanillepulver eller 1 stang
2 spsk kokosfibre (20 gram)
2,5 dl pofiber
2 tsk bagepulver (med top)
1 spsk kakaopulver med top
Til pynt eller icing af kagen:
1 stor sekfuld kokosolie
50 gram chokolade mindst 70%
Varm fløden op til nær kogepunktet og tag den af varmen. Tilsæt de 50 gram chokolade og de 50 gram smør og lad det smelte og pisk det til ens ensartet masse.
Pisk æggehviderne stive.
Pisk æggeblommer, Sukrin Gold og vanille tykt og lækkert.
Bland Pofiber, kokosfibre, kakaopulver og bagepulver sammen og sigt det ned i æggesnapsen og vend det forsigtigt i.
Tilsæt fløde/choko/smør blandingen og vend halvdelen af de piskede æggehvider og tilsidst den sidste halvdel uden at massen mister al luften.
For en lille bageform (min er 20 cm lang og ca 5,5 cm høj) og kom massen i.
Sæt den i ovnen og bag den i 35-40 minutter på 200 grader, læg eventuelt folie over, så den ikke bliver brændt på toppen!.
5 minutter før kagen er færdig varmer du 1 stor spsk kokosolie op og tilsætter 50 gram chokolade.
Når kagen er færdig prikker du huller i den med en strikkepind eller et grillspyd og hælder den lune choko/kokosmasse over.
Du kan med fordel også prikke huller i bunden for at fordele choko/kokos massen bedst muligt.
Lad kagen køle ned før du skærer af den.
For en choko/appelsinkage (liberal udgave) tilsæt skallen af 2 økoappelsiner til dejen men erstat halvdelen af fløden med appelsinsaft (appelsinsaften skal dog ikke varmes op)
Lav eventuelt en appelsinsaft-lage af resten af saften fra de 2 appelsiner og tilsæt efter smag sødning, og de 50 gram chokolade og 1 stor spsk kokosolie (varm det hele op) og hæld den over kagen, når den er færdigbagt.
Velbekomme