150 gram mandelsmør
50 gram hakket god chokolade
25 gram kokos
40 gram sukrin gold
1 tsk bagepulver
½ tsk vanille
1 æg
Mix alle ingredienser til en fast dej og tril den til en pølse.
Skær pølsen ud i passende størrelse og tril kugler. Flad kuglerne ud på bagepapir, brug eventuelt en frysepose, da dejen kan være klistret.
Bag på 180 grader i 8-10 minutter.
Lad cookies køle af på en bagerist.
Velbekomme!
Hvilken chokolade har du brugt, og kokos – er det kokosmel?
Hej Petra Jeg undskylder for det sene svar. Det er ikke altid jeg får en notifikatione, når der er skrevet til mig……
Det er helt almindelig revet kokos, som det der er på flødeboller eller på en drømmekage. Hilsner Joy
Tak for svar. De er helt klart de bedste chocolate chip cookies jeg har bagt.
Normalt er jeg ikke meget til LCHF bageværk, men dine opskrifter er virkelig fantastiske! Har i dag forsøgt mig med disse og MUMS siger jeg bare! Så tusind tak, nu vil jeg helt sikkert servere LCHF kager for familien på min fødselsdag 🙏🏻😋
Hej Josefine
Tusind tak:o)
Hej hvad er mandelsmør? Kan jeg selv lave det? Tak
Hej Lone
Jeg har aldrig prøvet det, så du må gøre forsøget. jeg ved ikke hvor “fint” man kan hakke/mose nødderne så olien trækker ud.
Joy:o)
Hej Lone! Her er to forskellige opskrifter på hvordan du kan lave dit eget mandelsmør.
1. Opskrift:
Ingredienser
200 g mandler
Fremgangsmåde
1. Rist mandlerne på en varm pande i et par minutter eller til de lige begynder at tage farve.
2. Hæld mandlerne i en foodprocessor og blend dem. Først bliver mandlerne hakkede, så bliver de til mel, så begynder de at klumpe lidt og til sidst er mandlerne blevet forvandlet til mandelsmør. Bliv ved med at blende indtil konsistensen er helt flydende og cremet. Det tager cirka 10 minutter.
3. Hæld mandelsmørret på skoldede glas og opbevar mandelsmørret i køleskabet.
2. Opskrift:
1. Tænd ovnen på 150 grader. Fordel mandlerne på en beklædt bageplade, og
bag dem i ovnen i 10-15 minutter, indtil de er let ristede, men ikke brune
indeni.
2. Lad de ristede mandler køle en smule af, og kom dem derefter over i en
foodprocessor sammen med en smule salt (kan undlades). Lad maskinen
køre, indtil mandlerne først bliver til mel og dernæst begynder at blive
flydende.
Maskinen skal køre rimeligt længe, så skrab siderne fri for mandelsmulder fra
tid til anden, og giv maskinen en lille pause, hvis den lyder, som om den
kæmper for meget. Jo længere du lader foodprocessoren hakke mandlerne,
jo mere flydende bliver mandelsmørret.
3. Skrab mandelsmørret over i et skoldet syltetøjsglas, og opbevar det mørkt
og køligt i køleskabet, indtil det er spist/brugt op.