Cheesecake 8

Bund

100 gram mandelmel (hjemmelavet)

75 gram grofthakket mandler

2 æggeblommer

50 gram smør

lidt salt

½ tsk vanille

2 spsk sukrin gold

 

Bland alle ovenstående ingredienser, og tryk dejen ud i en springform med en diameter på 20 cm. (jeg havde bagepapir i formen)

 

Bag i 15 minutter ca. på 170 grader. Løsn bunden og sæt den i køleskab i ca. 30 minutter til den er blevet kold

 

Creme

9 blade husblads

4 æg

3 spsk Sukrin gold med top

200 gram mascarpone

100 gram philadelphia

100 gram græsk yoghurt

100 gram creme fraiche 18%

200 gram piskefløde

1 spsk Sukrin Gold til ostemassen

5-7 gram lakridsgranulat

300 gram friske hindbær

 

(lad alle ingredienser til kagen stå ude i en times tid, så de ikke er iskolde, så er risikoen for at husbladsen trevler meget lille)

Læg husblads i blød

Pisk hele æg, vanille og sukrin gold luftigt (tager ca. 15 minutter på køkkenmaskine)

Pisk mascarpone, græsk yoghurt, philadelphia og creme fraiche sammen med vanille og 1 spsk sukrin.

 

Pres vandet ud af husbladsen og smelt den i en gryde (må ikke koge)

 

Pisk fløden semistiv

 

Bland den afkølede husblads med ostemassen. Fold ostemassen i fløden og fold til sidst æggemassen i. Lad den stå i et par minutter til den begynder at tykne.

Beklæd din springform (kun siderne)  med en frysepose der er klippet over på langs. Tilsæt lakridsgranulat til cremen og hæld en smule i formen ovenpå mandelbunden. Plop hindbær tilfældigt i og hæld creme over. Gentag med hindbær og resten af cremen.

 

Alternativ metode er at erstatte 200 gram friske hindbær med frosne. Drysse lakridsgranulatet på hindbærrene og ikke i ostemassen. Drysse toppen med frysetørrede hindbær. det blev en meget lækker variant også. Se billedet herunder.

Cheese cake med frysetørret hindbær

 

 

 

Sæt på køl i mindst 4 timer, gerne natten over. Træk forsigtigt plastikposen af kagen, pynt og servér.

 

Hindbær take 2

Velbekomme!

 

 

 

 

9 comments on “Cheese cake med hindbær og lakrids”

  1. Hej igen joy, jeg syntes det er for dårligt at du ikke har skrevet pasteuriseret æg, nu har min mor og jeg smidt både creme, æggemassens og fløden ud og måtte starte forfra. Du burde lave denne opskrift om for æggene bliver jo ikke varmet op eller lignende. Spild af arbejde siger jeg bare!!
    Jeg lyder meget sur og det er jeg også nu har vi brugt mange penge på denne kage også skal vi smide den ud…

    • Hej Mette

      Jeg bruger ikke pasteuriseret æg af 2 grunde!

      1. Pasteuriserede æg er æg der er skadet og ikke kan sælges.
      2. Danske æg er salmonellafri og økoæg fra danmark har særstatus i EU.

      Man vælger selv om man vil bruge almindelige æg eller ej, at I har valgt at smide det hele ud er helt jeres egen beslutning, som jeg ikke kan klandres for.

      • Vi undrer os bare over at på ægebakken står der at de skal opvarmes til 75 grader før man må bruge dem, derfor smed vi det ud, pastiuserede æg er bare opvarmet.

        • Hej Mette
          Det skal stå på pakken. Det står også på hakket oksekød at det skal gennemsteges, men det tror jeg ikke alle gør.
          Uanset, så håber jeg I fik lavet min cheece cake og at I kunne lide den.

          Joy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *