Ribey med bearnaise og kogt kål

 

6 æggeblommer

300 gram smør

En god dusk frisk estragon

Bearnaise essens

 

Smelt smørret i en gryde.

Kom æggeblommerne op i en skål eller et højt glas og tilsæt 2 spsk bearniase essens.

 

Hak estragonen.

 

Når smørret er smeltet og har boblet uden at blive brunt tager du det af varmen. Den skal først bruges, når du ikke brænder dine fingre når du dypper den.

 

Så stavblender du æg og tilsætter smørret lidt af gangen og sørg for det ikke går for hurtigt. Alt i alt tager det små 2 -3 minutter at lave saucen, hvis du har forberedt alt inden. Saucen skal laves som det sidste, da den ikke er varm men blot lun.

 

Når alt smørret er stavblendet ind i æggeblommerne tilsætter du den hakkede estragon og smager den til med eventuelt mere essens.

 

Klar til servering velbekomme!

 

Har du en rest tilovers så sæt den på køl og brug den dagen efter som bearnaisesmør på grøntsager eller kød.

2 comments on “Bearnaise Sauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *