90 gram mandler
90 gram sesamfrø
1 æg
½ tsk salt
1 tsk paprika
Godt med peber gerne hvidløgspeber
50 gram smør
Blend mandler til mel og tilsæt resten af ingredienserne og tryk dejen ud i en form med bagepapir og prik dejen med en gaffel.
Forbag tærten i 20 minutter på 180 grader og tag den ud og lad den køle af.
Tærtefyld:
175 gram kogte broccolibuketter
300 gram bacon i tern
3 æg
1 spsk Philadelphia
½ dl piskefløde
200 gram revet emmenthaler
100 gram lagret cheddar
1 løg i tynde ringe
Salt og peber
Paprika
Pluk broccoli i små buketter og hæld kogende vand på og lad dem stå 5-6 minutter.
Steg baconen sprød på en pande.
Mix æg, Philadelphia og piskefløde, samt krydderierne med en håndmixer.
Riv emmenthaleren og hak cheddaren
Skær løg i tynde ringe
Drys emmenthaler i tærtebunden og læg halvdelen af broccolibuketterne oveni og halvdelen af bacon og løg.
Hæld æggemassen over og læg lidt cheddar på og resten af broccoli, bacon.
Læg løgskiverne på. Drys med resten af emmenthaleren og cheddar.
Sæt i ovn ca 45 minutter på 180 grader varmluft. Giv den eventuelt lidt længere tid, hvis ikke den er blevet gylden, sæt eventuelt ovnen op i temperatur de sidste 5 -10 minutter.
Se eventuelt mine andre tærter her Spicy Tomattærte og Asparges tærte
Velbekomme