Tærte med asparges 3

90 gram mandler

90 gram sesamfrø

1 æg

½ tsk salt

Godt med peber

50 gram smør

 

Blend mandler til mel og tilsæt resten af ingredienserne og tryk dejen ud i en form med bagepapir og prik dejen med en gaffel.

 

 

før bagning

 

 

Forbag tærten i 20 minutter på 180 grader og tag den ud og lad den køle af.

 

Tærtefyld:

175 gram asparges (jeg brugte de små fine thai asparges)

3 æg

1 spsk Philadelphia

½ dl piskefløde

200 gram revet emmenthaler

100 gram lagret cheddar

1 løg i tynde ringe

Salt og peber

Paprika

 

 

Skær bunden af aspargeserne, skær dem i passende længde og hæld kogende vand på og lad den stå 5-6 minutter.

 

Mix æg, Philadelphia og piskefløde, samt krydderierne med en håndmixer.

 

Riv emmenthaleren og hak cheddaren

 

Skær løg i tynde ringe

 

Drys emmenthaler i tærtebunden og læg halvdelen af aspargeserne oveni.

Hæld æggemassen over og læg lidt cheddar på og resten af aspargeserne.

Læg løgskiverne på. Drys med resten af emmenthaleren og cheddar.

 

tærte 4

Sæt i ovn ca 40 minutter på 180 grader varmluft. Giv den eventuelt lidt længere tid, hvis ikke den er blevet gylden, sæt eventuelt ovnen op i temperatur de sidste 5 minutter.

 

tærtem ed asparges 1

 

Velbekomme

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *