kyllingeboller i tyk flødetomatsauce

 

500 g Kyllingefars

1 mellemstort revet løg

2 æg

2 fed hvidløg

½ tsk spidskommen

salt og peber

½ tsk paprika

½ tsk Fennikel frø (bør ristes på panden og derefter en tur i en morter)

chili

 

Sauce

2 dåse flåede tomater

1 dåse koncentreret tomatpuré (140 gram)

2 fed hvidløg

chili

salt og peber

paprika

Piskefløde

 

 

 Tilbehør

2 store squash til squashgetti

 

Bland alle ingredienserne til farsen og sæt en gryde vand over med bouillon og giv det et opkog.

Form kødbollerne og lad en testbolle forsigtigt plumpe ned i vandet. Sørg for vandet ikke koger, men det skal være på kanten hele tiden.

 

Når bollen er færdig smager du på den og tilsætter farsen mere krydderi, hvis det er nødvendigt.

 

Derefter kommer du resten af bollerne i vandet.

Det kan være du skal skifte skeen ud et par gange, da restfarsen på skeen bliver kogt og så hænger det lidt i.

 

Når de er færdige (når de har svømmet rundt i overfladen i minimum 5 minutter efter den sidste bolle er kommet i, tager du gryden af varmen og lader den stå.

Kom alle sauceingredienserne i en blender eller brug stavblender eller hakker og kør den til den er ensartet.

 

Hæld den derefter i en gryde og lad den småsimre i 15-20 minutter. Smag den til med ekstra krydderierog tilsæt piskefløde, så den bliver lækker.

 

Skræl squash’ene giv dem en hurtig dypper i kogende vand eller spis dem rå.

Velbekomme

2 comments on “Kødboller af kylling med tyk tomatsauce”

  1. Kære Joy
    Tusinde tak for dine fantastiske opskrifter. De inspirerer ikke kun mig men så mange andre. Fortsæt det gode stykke arbejde du gør.

    Mvh
    Karina Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *